Samen met Annemieke ga ik naar de uitslag van de botscan in het RdGG in Delft. Dr. Ausems komt ons redelijk snel ophalen. Hij laat de scan van mijn skelet zien en vertelt dat er uitzaaiingen zijn naar de botten. Op de foto laat hij zien dat mijn schaambeen helemaal vol zit. Als ik hem vraag wat dit voor mij inhoudt vertelt hij mij dat ik ongeneeslijk ziek ben en hij geeft mij een prognose van ongeveer 5 jaar. Ik klap even dicht. Mijn wereld stort even in…..de tranen lopen weer over mijn wangen….Maar dokter sloop dat stukje er maar uit, vraag ik hem. Dr. Ausems geeft aan dat dat niet zo simpel is en hij geeft ook aan dat microscopisch de uitzaaiingen ook verder in mijn andere botten zitten. Ik heb vandaag mijn doodvonnis gehoord, besef ik.  Mijn wereld staat even stil. 

Er moet nu snel een scan van mijn organen, longen en buik gemaakt worden, want meestal zijn de kankercellen dan ook in de organen genesteld. ‘s Avonds  ‘googelend’  achter de computer besef ik wat dit mogelijk inhoudt. Een regelrechte ramp ! 

Later op de dag ga ik nog naar een afspraak in Hoorn. Geen idee wat mij bezielt, in de auto kan ik mijn gedachten niet verzetten.

Tevens besef ik dat ik de laatste weken zo ongeveer 2 tot 3 keer in de week in het Reinier de Graaf Ziekenhuis heb gezeten. Van klant tot patient, denk ik cynisch. In het verleden leverden wij – mijn bedrijf PVO Interieur Pijnacker – zo’n 1000 bureaustoelen aan het ziekenhuis. Nu loop ik er met een patientenpas rond. Maar wat doen ze het goed daar. Ik ben vol lof over het RdGG in Delft en de afdeling urologie. Wat een toppers zijn dat daar. Heel veel waardering voor.

 

Reageer