Het is heerlijk om te werken en niet aan de kanker te hoeven denken. Alleen in de auto lukt me dat niet echt, dan pieker ik er echt wel over. Soms bungelt er een traan over mijn wang. Verder probeer ik stoer te zijn. De dag vliegt voorbij. Om half vier moeten we weer in het ziekenhuis zijn. Tsja, aan het eind van de dag gepland door het secretariaat, dat beloofd niet veel goeds.

Als we in de auto stappen zeg ik tegen Annemieke & Margot ‘….we gaan naar de belangrijkste afspraak van mijn leven…’ Ik besef dat het ‘zwaard van Damocles’ boven mij hangt. 

Als dr. Ausems ons komt ophalen voor de afspraak zegt hij gelijk onderweg naar zijn kamer  ’…..ik heb goed nieuws : je bent schoon….’ Ik laat langzaam een traan over mijn wang rollen, maar nu een keer van geluk. Wauw, ik besef dat ik een positieve slag heb gemaakt, anders – bij slecht nieuws – was de verwachting nog twee jaar geweest…… Dr. A. vindt het zo opmerkelijk dat mijn organen schoon zijn, dat hij voorstelt om een stukje bot uit mijn schaambeen te laten halen voor verder onderzoek. Om echt zeker te zijn wat daar zit…… We hebben een hele kleine kans dat het iets anders is…..de deur staat op een kleine kier.

 

Op de gang houden we elkaar vast. Heerlijk even goed nieuws. Wat een mooie dag vandaag !

 

Reageer