Om één uur ’s middags staat mijn broertje Marc al voor de deur. Ik mag met mijn twee broers mee naar de bekerfinale Feyenoord – Utrecht in de Rotterdamse Kuip. Om 15.00 uur willen de mannen al verzamelen in de kroeg voor het eerste biertje, terwijl de wedstrijd pas om 18.00 uur gaat beginnen. We hebben er zin in. Op weg naar Rotterdam in de Randstadrail valt me al op hoeveel Feyenoord-supporters er onderweg al instappen.

Bij  Wijnbar Janssen & Van Dijk zit onze broer Jack al aan een biertje.

FullSizeRender   Feyenoord 3

Feyenoord 2    Feyenoord 1

De stemming zit er gelijk goed in. Ik krijg zo af en toe een biertje in mijn handen gestopt, maar weet ze aan mijn broers door te geven en zit vrolijk aan een tomaten-sapje. Maar eerlijk is eerlijk, na vier tomaten-sapjes word je er wel suf van. Dus maar gauw met de tram, naar de Kuip. Ik lijk wel weer 16 jaar oud……

De sfeer in de Kuip is fantastisch. Feyenoord is natuurlijk beter en we winnen overtuigend met 2 – 1 !  Jack en ik gaan terug naar de kroeg, Rotterdam viert feest. Broertje Marc, die in en ander vak zat, zijn we kwijt geraakt. Hij was al op weg naar huis. Broertjes bedankt voor de gezelligheid, Jack bedankt voor het kaartje. Het was onvergetelijk !

Oh, bijna vergeten, ik wilde nog even gaan plassen in de rust van de wedstrijd. Nou, als je ooit naar de Kuip gaat, doe dat niet, want volgens mij stonden er tienduizend man mee te duwen om de toiletten in te komen. Ik besef : van veel bier drinken moet je ook plassen…..  

Reageer