We zijn al een week neergestreken in La Lunia, Spanje, vlakbij Benidorm. Even twee weken vakantie, speciaal gepland tussen alle chemo-kuren in. Wel een hele tour om ’s avonds laat te landen, dan snel je huur-auto [….Fiat 500…echt gaaf…] op te halen en dan in het donker je gehuurde huisje te vinden……. Maar uiteindelijk zitten we in een prachtig huis met zwembad, maar wel midden in een gebied met circa 35.000 Hollandse pensionada……. Gewoon even niets doen. Nou, na één avond in ‘Club Los Holandeses’, waar gepensioneerde Nederlanders trots vertellen dat ze hier al twintig jaar of langer zitten, weet ik één ding zeker : dat gaan wij niet doen, daar zijn wij veel te jong voor !

Fiat 500  Zwembad

 

Naast luieren, beetje zwemmen en veel lezen ontdekken we wel hoe mooi en vriendelijk Spanje is. Altea en ook het centrum van Alicante zijn gewoon mooi. En elke dag wakker worden met een strak blauwe lucht en veel zon doet een mens gewoon goed. Schoonzus Lisette is even een paar dagen ingevlogen en dat is reuze gezellig. ’s Avonds win ik alleen geen spelletjes Yantzee meer, dat is dan wel weer jammer. We hebben goede gesprekken met elkaar en de zusjes weten wel raad met cava Anna. Ik doe mee met Radler San Miguel 0,0% alcohol, zonder dat het echt moeite kost. Tussendoor lees ik de roman ‘Dooi’ van Rascha Peper, een vreemde liefdesgeschiedenis in de winter. De hoofdpersoon wil niet dat het gaat ‘dooien’ om zijn liefdes-idylle in leven te houden. Hoe symbolisch is ‘Dooi’ voor mij? Ik hoop natuurlijk ook dat nu mijn kankergroei langzaam tot stilstand komt het voorlopig niet gaat ‘dooien’……Gek, dat je toch veel vertaald naar je eigen ziekte.

 Spanje  Polop

OMG…….Prednisona…...Farmacia…

Met enige schrik ontdek ik dat ik te weinig pillen Prednisolon heb meegenomen uit Nederland. Gewoon verkeerd geteld, tijdens de ‘inpak-stress’ thuis. Ik word er wel nerveus van, want de hele chemo-kuur-cyclus gaat juist zo goed. Snel maar eens naar de ‘Farmacia’, die werkelijk op elke hoek zit. Al snel blijkt dat Prednisolon niet verkrijgbaar is in Spanje…… What the Fuck……daar word ik nog nerveuser van. Maar Prednison/Prednisona hebben ze in overvloed. Wat nu ? Gelukkig stellen vrienden in Nederland [ apothekers] ons snel gerust. Het wel verkrijgbare Prednison heeft eigenlijk hetzelfde effect als Prednisolon. Prednisolon wordt in één keer opgenomen door het lichaam, terwijl Prednison eerst door de lever omgezet moet worden tot de werkzame stof Prednisolon. Dat gaat echter heel snel, met vrijwel hetzelfde effect. Dus nu wordt het spannend hoe we in Spanje Prednison kunnen kopen c.q. voorgeschreven krijgen. Het antwoord is buitengewoon simpel : de Farmacie-winkel verkoopt het gewoon, zonder enige discussie als u maar wel minimaal een doosje van 30 stuks afneemt! In Nederland zou dit zonder recept nooit kunnen. En het kost ook nog eens helemaal niets : € 1,95 voor 30 stuks. Verbaasd, maar blij koop ik snel de nodige pillen. Haha, met mijn schoonzus zie ik gelijk ‘handel’……zal ik vast 30 doosjes meenemen naar huis, daar zijn de pillen zeker duurder ! We lachen er maar om. In mijn hart hoop ik dat ik maar geen verkeerde effecten of reacties zal hebben van de Prednisona-pillen…… Voorlopig maar slikken die pillen….inderdaad een comprimidos…..

Prednisona

 

22 responses found
dycleliuf on donderdag 17 december 2020 23:43 said:
Online Acquisto Levitra Generico BypeFema [url=https://bansocialism.com/]cialis prescription online[/url] boisonsire Levitra 10
0 0
Arend Drent on woensdag 02 mei 2018 10:06 said:
Beste Fred. De afbeelding geeft 5 mg aan is het ook verkrijgbaar in een hogere dosis.
0 0
Reageer