Mark Rutte 3

Wat een bijzondere week, wat een mooie momenten. Alles kwam deze week tot een climax : mijn aktie voor KWF ‘Organiseer je eigen wandeling’ is een mega succes en heeft wel veel energie gekost, maar zoveel moois opgeleverd. Naast de inzet van velen en de warme reacties om mij heen was het bezoek aan het Torentje en onze Minister-President Mark Rutte op vrijdag 12 mei heel erg bijzonder. Wat een vriendelijke, gastvrije man en wat super dat ‘onze’ kaarsenhouder ‘Hans & Fred’ nu in het Torentje staat. Geweldig. Onze aktie heeft nu al meer dan € 27.000 opgeleverd en dat had ik nooit verwacht. Aanstaande woensdag 17 mei gaan we een super cheque overhandigen aan KWF in Alkmaar.

Maar deze week stond ook in het teken van Feyenoord. Na het verlies bij Excelsior was de spanning gestegen, maar Dirk Kuyt verloste ons tegen Heracles al in de eerste minuut. Hoe mooi kan het zijn. Drie doelpunten van Kuyt in de kampioens-wedstrijd, dan ben je echt een ‘baas’. Samen met mijn broer Jack zat ik in de Kuip, terwijl mijn broertje Marc in een ander vak ook aanwezig was. Wat een helden en wat een feest in Rotterdam. Ik besefte vandaag op de Coolsingel dat ik in 1970 bij mijn opa en oma voor de tv zat in Noordwijk aan Zee toen Feyenoord Europees kampioen werd. De Hoofdstraat in Noordwijk stroomde vol met mensen met Nederlandse vlaggen...in 1984 was ik met mijn broer Jack in Tilburg bij Willem 2 - Feyenoord en werden we kampioen met mijn held Johan Cruijff. Verleden jaar wonnen we de beker en gisteren op de Rotterdam trauma dag - bombardement op Rotterdam 14 mei 1940 - werd Feyenoord na 18 jaar weer eens kampioen. En nu sta ik voor het eerst op de Coolsingel....in 2017….wat een sfeer...... Ik besef dat ik wellicht zo’n feestje niet meer mee ga maken, dus ik moest vandaag op de Coolsingel zijn. En met mij nog zo’n 150.000 mensen. Wat een mensen-massa en wat een sfeer in Rotterdam. Zo goed dat een feestje vieren ook positief uit kan pakken. Wat een mooie Feyenoord en Rotterdam promotie. Trots op.

En nu de komende dagen ga ik mij samen met mijn broers opmaken voor een dag Alkmaar om daar mee te doen aan een deel van de triathlon rond Alkmaar. Woensdag 17 mei gaan we ons flink inzetten op sportief gebied, maar bovenal voor de strijd tegen kanker. Heerlijk om straks daar samen met mijn broers en mijn gezin in Alkmaar te zijn en een super climax te beleven na weken aktie voeren voor KWF. Ik ben er helemaal klaar voor : we komen eraan Alkmaar !

Feyenoord kampioen

 

Reageer