Berichten van 2016-04-12

Prikken maar ......

Vandaag gaat het feest beginnen. Ik krijg vanaf nu zwaardere hormoonmedicatie en krijg vandaag voor het eerst Zoladex 10,8 MG toegediend. Dit wordt eens in de drie maanden als een ‘staafje’ in het buikvet ingebracht. Dapper haal ik de medicijnen op en ga naar mijn huisarts in het dorp, die het ‘klusje’ gaat klaren. ‘…..toch wel eerder gedaan dokter…..?’ roep ik nog nerveus, maar de dokter lacht het wuivend weg. ‘….natuurlijk, maak je maar geen zorgen….’ Ik zie een enorme naald, waar het staafje Zoladex blijkbaar in zit op me af komen en ik word toch een beetje zenuwachtig. Mijn huisarts pakt een stuk vet van mijn buik en schuift de grote naald er zonder dralen in. Aaaaauu, denk ik, maar het valt enorm mee. Fijn z’n stukje spek aan je lijf, dan voel je blijkbaar niets. En het bloedt ook niet. Het idee is niet prettig, de naald is groot, maar de dokter doet het vakkundig en geruisloos. Gelukkig maar. Kwestie van even de andere kant op kijken. 

Tegelijkertijd besef ik dat de hormoonmedicatie Zoladex 10,8 MG, die ik nu in mijn lijf heb gekregen mijn libido, mijn testosteron helemaal plat gaat leggen. Hoe lang krijg ik hem nog overeind ? Ik besef dat dit het einde van een tijdperk is. Alles moet wijken om de kanker aan te pakken. Die stomme kanker. Die kanker in en rond mijn prostaat wordt opgejaagd door mijn eigen testosteron, dus die moet uitgeschakeld worden….. O My God ! Ik heb zo genoten van heerlijk vrijen in mijn leven. Maar misschien ben ik een uitzondering en blijft  ‘alles daar beneden’ nog een tijd werken. Ik hoop het maar….. Ivan Wolffers, die veel over prostaatkanker heeft geschreven werd gek van deze medicatie. Pfff, even niet aan denken.

Voor lotgenoten: Vandaag eerste hormoonmedicatie Zoladex 10,8 MG toegediend gekregen. Dit wordt eens in de drie maanden als een ‘staafje’ in het buikvet ingebracht. Over drie maanden weer.

Vandaag staat er naast het werk nog een bijzondere afspraak op het programma. Ik heb een afspraak met de dames Anja & Karin, verpleegkundig team Urologie Reinier de Graaf om afscheid te nemen van hun. Ik heb cadeautjes meegenomen. We drinken even gezellig koffie en ik bedank ze voor hun inzet en zeg dat ze trots kunnen zijn op hun team. Ik ben er top opgevangen en ben er erg dankbaar voor. Ik loop voorlopig voor het laatst het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft uit.