Berichten van 2016-12-12

…..best gek…..

 

Ik weet niet hoe het komt maar het lijkt of iedereen opeens dood is gegaan dit jaar…..veel van mijn helden in ieder geval……Johan Cruijff, Borek Sipek, Billy Paul, Mohammed Ali, Prince, Glen Frey van de Eagles…. Laten we David Bowie vooral niet vergeten……Tsja, nu we aan het eind van het jaar 2016 zijn aangekomen kunnen we toch stellen dat het een bizar jaar is geweest.                                                                                                                   De laatste maanden, na de laatste chemo in augustus, lijken voorbij gevlogen en werden niet beheerst door mijn ziekte. Ik heb ook nog steeds geen pijn. Gelukkig maar. Even had ik mijn normale leventje weer opgepakt. Maar verleden week kwam mijn ziekte toch weer even boven drijven. Een serieus gesprek bij mijn fiscalist, mijn broer, over hoe het straks over een paar jaar moet met mijn bedrijf PVO Interieur en de verschillende bv’s, financieel zorgen voor de toekomst van vrouw en dochter. Een toekomst met een ander huis over een paar jaar, gericht op mogelijk omgaan met lichamelijk ongemak. Ja, dat komt dan toch allemaal weer even dichtbij.                                                                                                                 Daarnaast lijk ik gewend aan snelle bezoeken aan het ziekenhuis. Even snel naar het Sint Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam om bloed te prikken. Best gek, een jaar geleden wist ik niet eens de weg naar het ziekenhuis, nu loop ik snel naar de afdeling ‘bloed prikken’ op de eerste etage, glimlach, kijk even de andere kant op bij het bloed prikken en loop al weer naar mijn auto. Ik betrap mezelf er wel op dat ik dan in de auto – op weg naar een volgende afspraak - soms even diep zucht en hoop dat de PSA-uitslag weer goed mag zijn. Ik leef nu echt in twee werelden : PVO & PSA….. Het zal de rest van mijn leven zo zijn.

Markthal-Rotterdam 

 

Afgelopen vrijdag een fantastische rondleiding door de Rotterdamse Markthal gehad onder leiding van de geestelijk vader Winy Maas van architectenbureau MVRDV. Wat een passie en gedrevenheid heeft deze man. MVRDV met kantoren in Rotterdam, Shanghai, Parijs en straks in New York is een voorbeeld van geweldige Nederlandse export, creatieve export wel te verstaan. Met een groep super-leuke mensen de rondleiding beleeft. Top.  Heerlijk als op zaterdag vrienden dan onverwacht een cadeautje komen brengen : een overhemd van het merk ‘A fish named Fred’, ik had er nog nooit van gehoord. Mooi, grappig en zo’n goed schot in de roos.

Pim  a-fish-named-fred

 

 

Nu de kerstboom weer in huis is leven wij weer toe naar de Top 2000 tussen Kerst en de laatste dag van het jaar. Tijd om even weg te dromen, maar ook tijd om even een intiem kijkje in je muzikale ziel te geven. Na vele jaren maken Annemieke en ik eindelijk onze eigen Top 20 allerbeste nummers aller tijden. Wat zijn toch de mooiste 20 nummers die je kent, die je gewoon tien keer achter elkaar kunt draaien. Die herinneringen ophalen aan vroeger. De nummers die je draaide toen je verdriet had, heftig verliefd was of gewoon de leidjes die je keihard mee zong, omdat het ultieme schoonheid van muziek is. De nummers die je raken in je ziel. Ik ben er hard mee bezig, echt leuk om te doen. Wat is jouw ultieme Top 20 pop-songs ?