Berichten van 2017-04-14

…...van darm naar triathlon…..

Goede Vrijdag alweer, vlak voor Pasen. Lekker tijd om even uit te rusten, want de laatste weken zijn toch hectisch geweest. Werk aan de winkel op de zaak en een onverwacht nieuw avontuur is er op mijn weg gekomen…… Eigenlijk is er weer veel gebeurd om te vertellen…

Darmkanker 2

Maar eerst wat anders….. Wekenlang lag er al een ongeopende enveloppe van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker bij ons in huis. Steeds was er een reden om de enveloppe nog niet open te maken. [ alle mannen en vrouwen boven de 55 jaar oud krijgen een verzoek elke twee jaar om hieraan mee te doen ]. Liep ik er dan met een boog omheen….? Ik had altijd het gevoel dat mijn darmen toch gevoelig waren en dat – als ik ooit iets zou krijgen – het best wel wat met mijn darmen kon zijn……. Of dacht ik : Laat maar zitten, ik ben toch al ongeneeslijk ziek….. De weken vlogen voorbij en opeens vond ik dat ik er toch aan mee moest doen. Dus open met die enveloppe en gewoon de test doen. Nou, sneller dan sneller op de post gedaan. Even toch wel zenuwachtig over….Het zal toch niet, dat ik er nog een kwaal bij krijg ? Binnen een paar dagen kwam het antwoord terug : Niets aan de hand. Toch fijn als Annemieke je dan belt in de auto om te melden dat dat allemaal goed is……. Tsja, beter ga ik niet worden, maar erger wordt het ook niet.

Opname VmF

Van Blogger naar Vlogger en terug.  

Soms wordt je inderdaad onverwacht in je auto gebeld. Zo ook enkele weken geleden …… ‘…..Met Floor…..mag ik even storen…’, klonk het over de speaker in mijn auto, ik dacht nog diep na, maar kon me geen vrouw die Floor heet voor de geest halen. ‘…..wat mag ik voor je doen……’vroeg ik aarzelend, voorbereidt op de zoveelste onverwachte aanbieding van een electriciteits-leverancier……. ‘….ik ben van de productiemaatschappij achter het programma ‘Marathon tegen Kanker en we volgen uw webblog…….’. Ik luisterde aandachtig, maar ook voorzichtig. ‘……wij willen graag met u praten over medewerking aan ons programma…….’ ‘……..schikt het u als wij daar met u in alle rust een gesprek over hebben……’. Mijn eerste reactie is enthousiast, maar ik wilde ook even tijd om er goed over na te denken. We prikken een afspraak. Al rijdend overdenk ik de situatie. Wat komt er op me af ? Wat vindt mijn gezin ervan……? Maar de eerste stap is gezet, we gaan het zien…… We zijn nu al weer weken verder en ik heb samen met mijn gezin ‘ja’ gezegd en onderhand is mijn hele familie erbij betrokken. Ik doe nu mee aan de voorbereidingen voor het programma ‘Marathon tegen Kanker’ en ga de komende weken ook zelf een aktie op touw zetten voor KWF. Dus ik heb er inderdaad een onverwacht avontuur bij. En ik heb het drukker dan ooit….. Maar blijkbaar heb ik het nodig en geeft het mij energie. Ik ben heerlijk ‘close’ met mijn gezin en mijn broers, die allemaal om me heen staan. Eigenlijk geweldig ! Maar ik moet straks top-fit zijn en dus veel trainen en daarnaast een aktie op touw zetten om geld binnen te halen. En ja, nu we toch bezig zijn, heb ik besloten mijn KWF – aktie ook op de moderne manier te doen. Vandaag, Goede Vrijdag heb ik mijn eigen YOUTUBE-kanaal ‘Vecht met Fred’ geopend. De komende weken kunnen jullie allemaal mij volgen op YouTube en mijn belevenissen ook in beeld volgen. Gelukkig heb ik Walter Westhoven als video-editor naast me en die zet zich helemaal belangeloos in voor het goede doel ‘Kanker de wereld uit’. Echt super. En langzaam begint er een behoorlijke groep mensen om heen te komen – naast mijn broers – die mij steunen. Ga mij allemaal volgen op Youtube en zoek ‘‘Vecht met Fred’ op en abonneer je gratis op mijn eigen televisie-kanaal. Ik vertel er snel meer over.