Als ik terugblik en probeer te achter halen wat mijn echte passies waren door de jaren heen dan is het verzamelen van moderne kunst echt wel iets wat er uit springt.

Met zoveel plezier zoveel jaren naar kunst gekeken, ateliers bezocht, kunstenaars ontmoet en gewoon vaak verliefd geworden op een mooi kunstwerk. Wat ik vervolgens natuurlijk gewoon in huis moest zien te krijgen. Allerlei kunstkoopregelingen waren het gevolg, want kunst is verslavend, maar vervolgens ook een kostbare liefhebberij.

Het is ook gek om te beseffen dat nu in 2016 – nu mijn leven een wending heeft gekregen – ik precies 30 jaar lang kunst aan het verzamelen ben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms sluipen er van die gekke dingen je leven in. Elke jongen verzamelde natuurlijk postzegels en sigarenbandjes. Ik natuurlijk ook, dus het verzamelen zat er al jong in. 

Geen idee waar het begon, maar opeens begon ik boekenweekgeschenken te verzamelen. Niet erg fanatiek, maar steeds breidde de verzameling een beetje uit. De jaarlijkse boekenweekgeschenken zijn natuurlijk het makkelijkste, maar steeds moest er ook een oud exemplaar bij. Elk jaar wist ik er wel één te vinden in een antiquair-zaak of gewoon ergens online.

 

Langzaam maar zeker wordt de verzameling compleet. Vanaf de jaren 30 tot nu heb ik zeker 75 boekenweekgeschenken en de laatste schakels zullen nog wel volgen. Tot nu toe vond ik ze te duur en ging de aanschaf niet door. Thuis vinden ze het maar gek, maar gelukkig ook wel grappig.  

 

 

 

 

 

 

 

Verzamelen is gewoon iets willen hebben. Maar zelf iets creëren is natuurlijk het allermooiste. Mijn passie voor schrijven komt toch wel voort uit veel lezen en soms – zeker vroeger als kleine jongen – lekker je terug trekken en je gedachten en fantasieën op papier zetten.

Vanaf mijn zestiende schreef ik gedichten, verhalen en sprookjes. Heerlijk om je eigen fantasie-wereld te creëren. Tot op de dag van vandaag houd ik me met schrijven bezig. Soms maanden niet en dan opeens moet er weer wat op papier komen. 

Ik vind het echt geweldig dat ik twee boekjes zelf heb uitgegeven. Vooral het eerste boekje ‘‘Ei’’ met gedichten in 1982. Ik had toen helemaal niets en gaf mijn laatste geld uit aan het laten drukken van een boekje.

In 2014 gaf ik ‘‘Vlinder’’ uit. Samen met prachtige foto’s van Salvador Pozo. Echt mooi is dat boek geworden. 

 

Door het uitgeven van de boeken heb ik ook het gevoel dat ik iets achterlaat. Iets wat 100% van mijzelf is.