Mijn berichten

…...Spoorloos…....

Vandaag is het vrijdag. Eind verleden jaar had ik met Annemieke en mijn specialist in de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam afgesproken om in 2017 een dag minder te gaan werken. Ik zou het gaan proberen. Nu eind juni is dit echt de eerste vrijdag dat er eigenlijk niets zakelijks op mijn programma staat. Blijkbaar went alles, ook als ondernemer. En ik voel mij er goed bij. Tijd om te schrijven.

De laatste tien dagen waren toch wel bijzonder. Onverwachte momenten op mijn pad. Een oude schoolvriend uit mijn lagere schooltijd kwam langs. Veertig jaar niet gesproken en hij woont gewoon op honderden meters afstand. Hoe kunnen levens uit elkaar groeien…… Hij was geschrokken van mijn prostaatkanker-plus verhaal. Maar vertelde mij dat hij al negen jaar Parkinson had. Elke dag voelt hij het. Wat is erger ? Gisteren was er een jongen bij me, die vaak ergens mee helpt voor ons bedrijf als even de nood aan de man is. Een super aardige kerel ook. Verteld me doodleuk dat hij drie weken geleden in Frankrijk in een ravijn was gevallen….. had zijn nek kunnen  breken…… Gisteravond heb ik samen met Annemieke ademloos zitten kijken naar de documentaire over de Braziliaanse Formule 1 coureur Ayrton Senna [ 1960 – 1994 ], die in 1994 verongelukte. Tsja, link beroep….. Maar toch zomaar opeens dood. En de hele week gaat het nieuws al over ‘Spoorloos’ journalist Derk Bolt en zijn camera-man, die ontvoerd zijn door de ELN in Noord-Oost Colombia. Zomaar een greep uit de laatste 10 dagen van verhalen die opeens allemaal op me af komen. Gek toch, dat je leven zomaar kan veranderen. In een flits kan je leven helemaal op z’n kop staan. Ik weet er natuurlijk alles van, sinds februari 2016. Maar hebben we niet allemaal van die momenten ?  Zijn we allemaal soms niet even ‘spoorloos’ ? Is het zo bedoeld in het leven met soms onverwachte wendingen ? Tsja, wat zei Prof. dr. Ronald de Wit in de Daniel den Hoed Kliniek ook alweer ? Je hebt kanker, maar vergeet niet dat je elke dag ook door iets anders getroffen kan worden : onder de tram lopen, een tia, in de vangrail rijden met je auto………etc….

zoladex-implante-108mg-lp

 

Nu ik het laatste half jaar redelijk ben doorgekomen en gewend lijk aan ‘waakzaam wachten’ inzake mijn prostaatkanker met uitzaaiingen komt de volgende ‘pitsstop’ begin juli met bloedprikken, nieuwe Zoladex-prik [ hormonenkuur ] en PSA-uitslag er in snelheid weer aan. Ik voel toch de spanning groeien. Blijft mijn PSA-waarde hangen op 1,0 of vlieg ik uit de bocht ? Waarom voel ik toch nog steeds geen pijn ? Vragen, altijd maar vragen, die door mijn hoofd gaan. Over twee weken weten we hoe ik de zomer echt in kan gaan.   

Tsja, die verdraaide hormoon-therapie met Zoladex [ Lupron of anders genaamd ] elke drie maanden, die richten toch wel wat aan. Gewichtstoename, opvliegers, krachtverlies, libido 0 of weinig, borstgroei om er maar een paar te noemen…. Ik ben mijn sporttrainingen langzaam aan het intensiveren naar vier keer per week een dik uur flink sporten in de sportschool. Dat is goed natuurlijk. Maar soms voel ik dat ik het gevecht een beetje verlies : toch 4 kilo aangekomen in een jaar door de Zoladex. En ook neemt mijn borstomvang langzaam toe. Een jaar geleden kon ik mezelf 40 keer opdrukken, nu ben ik bekaf bij 20 keer. Maar ik voel me super fit en ik krijg er top energie van. De opvliegers lijken mee te vallen. Maar Annemieke zal me soms onredelijk vinden en soms doe ik gewoon iets snel uit emotie, terwijl tot tien tellen gewoon beter is. Blijven vechten en sporten tegen de kanker-ratjes in mijn  lijf blijft mijn devies. Nooit bij de pakken neer gaan zitten. En dan maar hopen op goed resultaat. Laat juli maar snel komen…….        

 

…...aan het werk…....

Afgelopen donderdag liep ik voor de verandering weer eens een ziekenhuis binnen en nu niet om behandeld te worden, maar om onze renovatie-plannen te laten zien voor balie-zones in een ziekenhuis. Gewoon aan het werk met mijn bedrijf PVO Interieur Pijnacker. Na vele weken van aktie voeren, geld ophalen voor KWF, YOUTUBE-filmpjes maken gewoon weer eens met het eigen bedrijf en het interieur/design-werk bezig. Heerlijk om te zien dat mensen ons werk en onze inzet kunnen waarderen.                                                     

Gisteren brak ik opeens een glas in de keuken van het kantoor. Een beetje onhandig, maar toch geen slecht voorteken ? Nou, dat viel gelukkig enorm mee. Alleen naar Amsterdam en ook weer terug richting Delft enorm lange files. Lang leve de A4 ! Soms denk ik natuurlijk ‘….waar ben ik nu toch mee bezig……’ , maar de afleiding en druk bezig zijn voelt goed en doet even de realiteit en mijn ziekte vergeten. Top om de uitvoering van een entree-zone in de ITO-toren aan de Zuidas in Amsterdam te zien verrijzen. Mooi en chique project. Dan vergeet je ook even dat parkeren in Amsterdam gewoon bijna € 8,00 per uur kost en dan staat de parkeer-garage ook nog eens helemaal vol. What a world……  

Zuidas

Terwijl we bijna halverwege de maand juni zijn , besef ik dat begin juli ‘het circus’ van bloed prikken, nieuwe PSA-waarde horen en weer even in spanning afwachten er weer aan komt.  Tsja, dat is het extra leven wat ik erbij heb gekregen en dat noemen we nog steeds ‘waakzaam wachten’…. Ik zal er als ondernemer nooit aan wennen, maar geef me er soms aan over.    

Na verschillende vragen van bekenden en lotgenoten ga ik vanaf nu mijn blog ook op www.kanker.nl onder de naam ‘Onweer op komst’ plaatsen, zodat ik ook dichter bij veel lot-genoten kom met de blogs. Dat zal best gek zijn, want ik schrijf al bijna 1,5 jaar op mijn eigen site www.fredguurink60.nl mijn blogs. Voor de nieuwe lezers is het misschien een idee om de oude blogs ook te lezen op mijn eigen site en te ervaren door welke ‘stormen’ ik al ben gegaan met mijn gezin. Ook heb ik besloten om door te gaan met de filmpjes op YOUTUBE             [ zoek dan : ‘VECHT MET FRED’ ]. We gaan ze alleen niet meer elke week maken, maar ongeveer maandelijks. En in de filmpjes gaan we meer in op mijn prostaat-kanker met uitzaaiingen naar de botten en hoe dat nu allemaal verder moet…..

  

…...Hemelvaart-weekend …….pfff…....Kunnen we dat anders noemen ?....

 

Ik trok hem zomaar uit de kast vandaag, zonder er bij stil te staan. Spontaan, in een flits, het boek van Martin Bril [ ‘Het Evenwicht – ineens kanker’ ] uit 2011. Een soort naschrift na zijn dood door kanker. ‘….Waarom nou dit boek ?……’ dacht ik later. Buiten in de tuin, in de zon, begon ik er stukjes uit te lezen over zijn laatste jaar. Zijn humor, zijn strijd en zijn pijn. Tsja, kan je niks beter doen in een Hemelvaarts [ Kunnen we dat afschaffen vanaf nu a.u.b. ? ] –weekend met stralend weer ? Veel passages uit het boek vielen mij op : zijn vraag aan de ‘medicijn-mannen’ : Kunnen we niet één maand alles uit de kast halen om me beter te maken ?…… Ook vond ik het frappant dat hij vaak muziek luisterde met zijn koptelefoon op, alsof hij zich even terug trok in zijn eigen ‘cocoon’. Ik herken dat wel. Best eng eigenlijk. Maar ik vroeg mezelf af hoe ik dit boek jaren geleden eigenlijk gelezen heb. Vast zonder enige herkenning…. Ik pijnigde mijn brein, maar kon geen vlaag van herinnering terug vinden….. Op deze zondag slaagde Tom DuMoulin erin om de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Eigenlijk een super prestatie, weer even een prestatie van formaat voor Nederland. Maar Martin Bril zat al vastgeroest in mijn kop. Een roze trui tegenover de harde werkelijkheid van Martin Bril. Tsja, die strijd kan zelfs Tom DuMoulin niet winnen.

 

Afgelopen vrijdag eindelijk weer eens een vader/dochter-dag gehad samen met Margot. Samen naar Haarlem. Zo’n leuke stad. Heerlijk door de stad wandelen, shoppen, maar ook tijd voor serieuze cultuur…… Ik vond het zo mooi dat Margot het ‘Corrie Ten Boom-huis’ ‘googelde’ en daar echt naartoe wilde. Zo tof. Een soort vergeten Anne Frank Huis in Haarlem, waar jaarlijks bijna 30.000 bezoekers komen. Een bijzonder verhaal over een streng gelovige familie, die in de oorlog vele onderduikers een schuilplek gaf. Een sociaal bewogen familie, die door verraad worden opgepakt in de oorlog. Ik was samen met Margot even stil tijdens de rondleiding door het huis. Toch bijzonder dat er mensen voor anderen klaar staan als het moet. Daar is vaak lef voor nodig en deze familie in Haarlem twijfelde geen moment. Soms denk ik : waar sta ik nu eigenlijk ? Wordt het tijd dat ik zelf eens in de spiegel kijk ?   

 

…...Alkmaar…....

Broers Alkmaar

Na heel veel aktie voeren vloog de tijd voorbij richting 17 mei en het televisie-programma ‘Marathon tegen kanker’ in Alkmaar. Door de drukte rond mijn aktie ‘Organiseer je eigen wandeling’ voor KWF was er eigenlijk te weinig tijd om zelf nog veel te trainen. Maar het was heerlijk om samen met mijn broers 40 km te fietsen door Alkmaar en omgeving. Toch heel mooi. Gewoon ontspannen, om daarna de gekke stress [ …ik moest er wel om lachen met mijn broers…. ] van het televisie-programma weer te zien. Ook trots op Annemieke en Margot, dat ze mee deden en mij opvingen in het centrum van Alkmaar. Het was toch mooi om er aan mee te doen en vooral KWF te steunen. In korte tijd hebben we € 31.400,00 opgehaald en dat is echt extreem veel besef ik. Zo super hoe iedereen heeft meegedaan. Ook het maken van de YouTube-serie ‘Vecht met Fred’ samen met Walter was een rollercoaster, maar heerlijk om te doen. Jammer dat KWF er geen aandacht aan onze aktie heeft besteed, want ik denk dat het velen had kunnen inspireren om ook aktie te gaan voeren. Voorlopig hebben we het gedaan en ben ik bijzonder trots. Het wordt tijd om weer het ‘gewone’ leven op te pakken en flink aan het werk te gaan. Maar hoe gewoon je ook  elke dag weer wilt oppakken, mijn ziekte komt elke keer toch weer even om de hoek kijken. Heel bijzonder vond ik het televisie-programma ‘College Tour’ met Ali B., die op zijn natuurlijke manier vertelt over zijn relatie met zijn vader en de longkanker van zijn vader. Zijn verhaal is zo herkenbaar en zo mooi door hem vertelt. Hoe zijn vader – waar hij lang geen erg goede relatie mee had – binnen enkele dagen sterft aan longkanker. Ook mooi hoe Ali B. praat over omgaan met elkaar en barmhartigheid. Vooral de positieve draai die hij eraan geeft is goed. Na al die drukte ben ik op advies van Kate – mijn personal sport-coach – een uur gaan ‘floaten’ in Scheveningen. Tsja, daar lig je dan – na al je drukte – zwevend in een soort zout-bad en doe je even je ogen dicht en probeer je aan niets te denken. Voor mij is dat echt moeilijk, want ik ben toch een ‘spring-in-het-veld’ en stuiter altijd een beetje rond. Daar in het float-center deed ik even het licht uit en lag ik in het aarde-donker in het niets te staren, maar gelijk kwamen er alweer nieuwe ideeën op om op te pakken en uit te voeren. Een glimlach op mijn gezicht. Ik blijf toch wie ik ben…….    

Cheque  College-Tour-Ali-B-e1495259343923

 

…...bijzonder…....

Mark Rutte 3

Wat een bijzondere week, wat een mooie momenten. Alles kwam deze week tot een climax : mijn aktie voor KWF ‘Organiseer je eigen wandeling’ is een mega succes en heeft wel veel energie gekost, maar zoveel moois opgeleverd. Naast de inzet van velen en de warme reacties om mij heen was het bezoek aan het Torentje en onze Minister-President Mark Rutte op vrijdag 12 mei heel erg bijzonder. Wat een vriendelijke, gastvrije man en wat super dat ‘onze’ kaarsenhouder ‘Hans & Fred’ nu in het Torentje staat. Geweldig. Onze aktie heeft nu al meer dan € 27.000 opgeleverd en dat had ik nooit verwacht. Aanstaande woensdag 17 mei gaan we een super cheque overhandigen aan KWF in Alkmaar.

Maar deze week stond ook in het teken van Feyenoord. Na het verlies bij Excelsior was de spanning gestegen, maar Dirk Kuyt verloste ons tegen Heracles al in de eerste minuut. Hoe mooi kan het zijn. Drie doelpunten van Kuyt in de kampioens-wedstrijd, dan ben je echt een ‘baas’. Samen met mijn broer Jack zat ik in de Kuip, terwijl mijn broertje Marc in een ander vak ook aanwezig was. Wat een helden en wat een feest in Rotterdam. Ik besefte vandaag op de Coolsingel dat ik in 1970 bij mijn opa en oma voor de tv zat in Noordwijk aan Zee toen Feyenoord Europees kampioen werd. De Hoofdstraat in Noordwijk stroomde vol met mensen met Nederlandse vlaggen...in 1984 was ik met mijn broer Jack in Tilburg bij Willem 2 - Feyenoord en werden we kampioen met mijn held Johan Cruijff. Verleden jaar wonnen we de beker en gisteren op de Rotterdam trauma dag - bombardement op Rotterdam 14 mei 1940 - werd Feyenoord na 18 jaar weer eens kampioen. En nu sta ik voor het eerst op de Coolsingel....in 2017….wat een sfeer...... Ik besef dat ik wellicht zo’n feestje niet meer mee ga maken, dus ik moest vandaag op de Coolsingel zijn. En met mij nog zo’n 150.000 mensen. Wat een mensen-massa en wat een sfeer in Rotterdam. Zo goed dat een feestje vieren ook positief uit kan pakken. Wat een mooie Feyenoord en Rotterdam promotie. Trots op.

En nu de komende dagen ga ik mij samen met mijn broers opmaken voor een dag Alkmaar om daar mee te doen aan een deel van de triathlon rond Alkmaar. Woensdag 17 mei gaan we ons flink inzetten op sportief gebied, maar bovenal voor de strijd tegen kanker. Heerlijk om straks daar samen met mijn broers en mijn gezin in Alkmaar te zijn en een super climax te beleven na weken aktie voeren voor KWF. Ik ben er helemaal klaar voor : we komen eraan Alkmaar !

Feyenoord kampioen

 

…...wat een week…....

Oude Leede

Afgelopen week was ik al een paar keer begonnen aan het schrijven van een nieuwe blog, maar ik kon – tussen alle drukte door – mijn rust om te schrijven niet echt vinden. Op donderdag 4 mei begon ik met ‘……. 2  minuten stilte……’ ‘… dat is zeker heel belangrijk, maar beseffen jullie hoe vaak ik afgelopen jaar minuten stil ben geweest….?’ En op zaterdag 6 mei begon ik met ‘…..wat een indrukwekkende wandeling gisteravond in Oude Leede met 90 mensen met fakkels door de polder…en zoveel mensen die mee wandelen voor KWF en vooral kanker de wereld uit……’ maar onrustig maakte ik mijn blog toen niet af. Ik voelde jachtigheid in mezelf en een wilde flow om mijn aktie voor KWF ‘Organiseer je eigen wandeling’ even voorrang te geven. Overigens was de wandeling in Oude Leede echt indrukwekkend en was ik stil van de enorme opkomst om samen met mij te wandelen en vooral stil te staan bij mensen die het heel moeilijk hebben. Onvoorstelbaar dat we in vier weken tijd meer dan 20 wandelingen hebben georganiseerd voor het ‘goede doel’ [ KWF ] en dat er honderden mensen mee hebben gedaan aan de wandelingen. Zo super tof ! Zo geweldig hoe iedereen zich ingezet heeft de afgelopen paar weken. En dat we ook meer dan € 25.000 hebben opgehaald voor KWF heeft mijn stoutste dromen overtroffen. Zo stuiterde ik deze nieuwe week in met in mijn achterhoofd de afspraak vandaag met mijn specialist prof. Dr. De Wit in de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam. Vandaag zou ik de uitslag krijgen van mijn PSA-waarde en de uitslag van mijn botscan van verleden week. Niet dat ik opeens beter zou worden, maar het was vooral belangrijk om na zes maanden te kunnen vergelijken of er op de botscan meer uitzaaiingen te zien zouden zijn in vergelijking met de botscan van november 2016. Eigenlijk reuze spannend. In mijn brein maakte ik mij toch wat zorgen : ik was zo druk geweest met aktie voeren voor KWF dat ik de opdracht van mijn specialist om mij niet al te druk te maken eigenlijk een beetje was vergeten……. In ‘ondernemersland’ heet dat gewoon heel eigenwijs zijn…… Maar een mens is nu eenmaal zoals hij is. Samen met mijn gezin zijn we vandaag naar de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam gegaan om vol spanning de uitslag te horen. Gek toch, als je op een uitslag wacht dan loopt een spreekuur altijd een beetje uit…. Maar toen we eenmaal tegenover prof. Dr. De Wit zaten viel de spanning van ons af toen hij gelijk meldde dat mijn PSA-waarde gelijk, stabiel is gebleven [ 1,2 ]  en er op de botscan geen nieuwe uitzaaiingen te zien zijn. Pffff….. wat een fijn bericht. Voor de hele scherpe lezer komen er soms afwijkende PSA-waardes langs, maar de waarde van het Franciscus Ziekenhuis en de Daniel den Hoed Kliniek moeten we niet door elkaar halen, per ziekenhuis verschilt dit soms licht…… Met mijn gezin heb ik even zitten glunderen, wat een mooi geluksmomentje weer in de lange reeks van controles. We springen toch een beetje van schots naar schots op een smeltende Noordpool. Maar voorlopig gaat het goed en kan ik er weer drie weken tegenaan. Zo ontzettend fijn. En dan kom je eind van de ochtend op kantoor en staat er een stapel dozen met boeken voor je neus. Onverwacht en uiteindelijk sneller dan gedacht is mijn boek over ’30 jaar kunst verzamelen’ – 350 pagina’s - afgeleverd. Een levenswerk waar ik bijna 2 jaar mee bezig ben geweest. Terwijl ik dit schrijf kijk ik met een schuin oog naast me waar het boek naast me ligt te pronken. Deze dag, deze woensdag 10 mei kan niet meer kapot. Met een glimlach kijk ik naar het zonnetje wat buiten schijnt.  

  

BoekFred2BoekModernekunstmedium

 

….soms gewoon de tijd kwijt en vooral tijd tekort…..

Marathon tegen kanker logo

Het valt me opeens de laatste dagen op : Overal om me heen is de tijd anders. Mijn computer, mijn stappenteller en mijn I-Phone5 geven allemaal een andere tijd opeens aan. Zo raar. Ik vertrouw maar op mijn I-Phone … Maar verder zit ik in een enorme positieve flow. Ik heb er even een week of zes een extra leven bij : aktie voeren voor KWF Kankerbestrijding en daarnaast straks mee werken aan het televisieprogramma ‘Marathon tegen kanker’ en daar zo open mogelijk mijn verhaal doen over mijn ziekte. Ik heb ‘energie voor drie’ zegt mijn vrouw Annemieke. Blijkbaar stuiter ik redelijk rond op dit moment. Ik moet natuurlijk ook gewoon met mijn bedrijf aan de slag blijven. Maar het aktie voeren slokt me wel op. Maar het gevoel is zo geweldig als ik zie wie er allemaal zich inzetten om er een super succes van te maken. Ik geniet van het bedenken en maken van de YouTube filmpjes. Maar als ik Walter – vrijwillige video-editor – niet had gehad, dan was het natuurlijk op niets uitgelopen. Bijna twee avonden per week samen zitten om weer een wekelijks filmpje in elkaar te draaien. Maar daarnaast moet ik elke week voor nieuwe beelden en avonturen zorg dragen. Nou zijn avonturen mij wel op het lijf geschreven, dus elke week gebeurt er wel wat….. Door alle drukte en akties lijkt mijn prostaatkanker even naar de achtergrond te verdwijnen, maar als ik in mijn agenda kijk zie ik de nieuwe afspraken in de Daniek den Hoed kliniek al dichterbij komen.  Over een week nieuw onderzoek naar mijn botten bij Nucleaire Geneeskunde en een belangrijke botscan maken om te zien of de kanker in mijn botten groeit. Zal een spannende week worden. 

 Hans & Fred

 Roderick Vos - kaarsenhouder ‘Hans & Fred’

Maar nu ben ik vooral trots op de aktie die ik samen met mijn broers ben begonnen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. We hebben simpel ‘Organiseer je eigen wandeling’ bedacht en proberen iedereen uit de ‘luie stoel’ te halen en iedereen te mobiliseren om te gaan wandelen in het donker en een goed gesprek met elkaar te hebben. De speciaal ontworpen kaarsenhouder door Roderick Vos, genaamd : ‘Hans & Fred’ is in twee weken tijd ontworpen en geproduceerd. Is echt uniek. En hij is mooi en blijft voor eeuwig een symbool voor licht in de duisternis en onze strijd tegen kanker. Alle opbrengsten van de kaarsen-houder ‘Hans & Fred’ gaan voor eeuwig naar KWF. Wie mee loopt in de strijd tegen kanker de komende weken krijgt bij een donatie van € 50,00 of meer dit symbool als aan denken. Tsja, zo ben ik best druk. In het land worden de komende weken zeker 14 wandelingen georganiseerd onder onze vlag. Kijk op Facebook ‘Wandelen tegen kanker’ en schrijf je in. De financiele teller loopt lekker op. We zijn de € 10.000 voor KWF reeds gepasseerd. En dan heb ik ook nog eens een eigen YouTube-kanaal ‘Vecht met Fred’ opgericht. Elke week gaat er een nieuw filmpje online in onze serie. Echt geweldig om te doen. Volg ons, want naast het bloggen ben ik nu ook aan het vloggen. Zeg maar eens dat ik niet modern ben…… Annemieke vindt wel dat ik een beetje teveel hooi op mijn vork neem en als altijd heeft zij gelijk. Over drie weken bouw ik even flink af als alle akties voorbij zijn. Maar nu geeft het mega veel energie.

 

Volg de aktie verder op :

 

  • Facebook : ‘Wandelen tegen kanker’
  • YouTube  : “Vecht met Fred’
  • KWF         : acties.kwf.nl/wandelmeetegenkanker

 

https://acties.kwf.nl/wandelmeetegenkanker?nieuw=0

 

…...van darm naar triathlon…..

Goede Vrijdag alweer, vlak voor Pasen. Lekker tijd om even uit te rusten, want de laatste weken zijn toch hectisch geweest. Werk aan de winkel op de zaak en een onverwacht nieuw avontuur is er op mijn weg gekomen…… Eigenlijk is er weer veel gebeurd om te vertellen…

Darmkanker 2

Maar eerst wat anders….. Wekenlang lag er al een ongeopende enveloppe van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker bij ons in huis. Steeds was er een reden om de enveloppe nog niet open te maken. [ alle mannen en vrouwen boven de 55 jaar oud krijgen een verzoek elke twee jaar om hieraan mee te doen ]. Liep ik er dan met een boog omheen….? Ik had altijd het gevoel dat mijn darmen toch gevoelig waren en dat – als ik ooit iets zou krijgen – het best wel wat met mijn darmen kon zijn……. Of dacht ik : Laat maar zitten, ik ben toch al ongeneeslijk ziek….. De weken vlogen voorbij en opeens vond ik dat ik er toch aan mee moest doen. Dus open met die enveloppe en gewoon de test doen. Nou, sneller dan sneller op de post gedaan. Even toch wel zenuwachtig over….Het zal toch niet, dat ik er nog een kwaal bij krijg ? Binnen een paar dagen kwam het antwoord terug : Niets aan de hand. Toch fijn als Annemieke je dan belt in de auto om te melden dat dat allemaal goed is……. Tsja, beter ga ik niet worden, maar erger wordt het ook niet.

Opname VmF

Van Blogger naar Vlogger en terug.  

Soms wordt je inderdaad onverwacht in je auto gebeld. Zo ook enkele weken geleden …… ‘…..Met Floor…..mag ik even storen…’, klonk het over de speaker in mijn auto, ik dacht nog diep na, maar kon me geen vrouw die Floor heet voor de geest halen. ‘…..wat mag ik voor je doen……’vroeg ik aarzelend, voorbereidt op de zoveelste onverwachte aanbieding van een electriciteits-leverancier……. ‘….ik ben van de productiemaatschappij achter het programma ‘Marathon tegen Kanker en we volgen uw webblog…….’. Ik luisterde aandachtig, maar ook voorzichtig. ‘……wij willen graag met u praten over medewerking aan ons programma…….’ ‘……..schikt het u als wij daar met u in alle rust een gesprek over hebben……’. Mijn eerste reactie is enthousiast, maar ik wilde ook even tijd om er goed over na te denken. We prikken een afspraak. Al rijdend overdenk ik de situatie. Wat komt er op me af ? Wat vindt mijn gezin ervan……? Maar de eerste stap is gezet, we gaan het zien…… We zijn nu al weer weken verder en ik heb samen met mijn gezin ‘ja’ gezegd en onderhand is mijn hele familie erbij betrokken. Ik doe nu mee aan de voorbereidingen voor het programma ‘Marathon tegen Kanker’ en ga de komende weken ook zelf een aktie op touw zetten voor KWF. Dus ik heb er inderdaad een onverwacht avontuur bij. En ik heb het drukker dan ooit….. Maar blijkbaar heb ik het nodig en geeft het mij energie. Ik ben heerlijk ‘close’ met mijn gezin en mijn broers, die allemaal om me heen staan. Eigenlijk geweldig ! Maar ik moet straks top-fit zijn en dus veel trainen en daarnaast een aktie op touw zetten om geld binnen te halen. En ja, nu we toch bezig zijn, heb ik besloten mijn KWF – aktie ook op de moderne manier te doen. Vandaag, Goede Vrijdag heb ik mijn eigen YOUTUBE-kanaal ‘Vecht met Fred’ geopend. De komende weken kunnen jullie allemaal mij volgen op YouTube en mijn belevenissen ook in beeld volgen. Gelukkig heb ik Walter Westhoven als video-editor naast me en die zet zich helemaal belangeloos in voor het goede doel ‘Kanker de wereld uit’. Echt super. En langzaam begint er een behoorlijke groep mensen om heen te komen – naast mijn broers – die mij steunen. Ga mij allemaal volgen op Youtube en zoek ‘‘Vecht met Fred’ op en abonneer je gratis op mijn eigen televisie-kanaal. Ik vertel er snel meer over.

 

…...Super Maandag……..

Zoladex spuit  Zoladex-spuitje.....

De dag begon vroeg vandaag. Op de fiets om 08.00 uur naar mijn huisarts voor de drie-maandelijkse Zoladex prik, nou noem het maar een spuit….. Op weg naar mijn huisarts is de hele straat opgebroken, een slecht voorteken wellicht. Mijn huisarts begint vakkundig de spuit uit de verpakking te halen en ik heb er al vaker over geschreven……de naald is best groot…. Tijd voor een afbeelding, want niemand gelooft mij natuurlijk. De drie-maandelijkse prik is nu eenmaal nodig om mijn testosteron in bedwang te houden oftewel compleet om ‘zeep te helpen’…. Moedig ga ik er even voor liggen en discussieer nog even met mijn huisarts of hij links of rechts in mijn buik geplant moet worden. Maar mijn huisarts houdt het goed bij. Links in de buik dus dit keer. Geen verder uitstel…..whaaaa….. Het is weer gepiept voor drie maanden. Pleister erop en even naar kantoor. Op kantoor pakken we een aantal zaken op die echt door moeten en daardoor vliegt de tijd. Om tien uur ga ik samen met Annemieke en Margot richting het Franciscus Ziekenhuis voor de verschillende bloed-uitslagen. Ik ben er niet helemaal gerust op, want de laatste twee keer is mijn PSA-waarde gestegen en ergens las ik dat als je PSA-waarde drie keer achter elkaar stijgt dan kan je in een stroomversnelling komen…. Rustig wachten we af, het spreekuur loopt uit en dat gebeurt niet zo vaak. Er is een andere specialist, die het van dr. Bangma over neemt. Het is blijkbaar druk. Hij komt gelukkig snel ‘to the point’ en meldt dat mijn PSA-waarde 1,0 is. Mijn hart gaat er iets sneller van kloppen, want de vorige keer was het 0,9. Zo goed als gelijk gebleven en nog altijd laag. Fijn ! Voorts hoor ik voor het eerst mijn testosteron-waarde en deze is 0,5 [ bij een ‘normale’ man tussen de 5 – 20 ]. En ik begrijp dat mijn testosteron- waarde onder de 1,0 moet liggen om zorg te dragen dat mijn kanker in mijn prostaat niet verder wordt opgejaagd. Dus dat gaat ook goed. Tot slot is alles rond de nieren en lever voorlopig ook goed. Yes ! We doen het goed. Sorry ratjes in mijn lijf, nog even wachten. Dr. Bangma komt toch nog even kort langs. Opgelucht verlaten we het Franciscus Ziekenhuis. We kunnen er nog even tegenaan. Aan het werk maar weer. Ik moet richting Eindhoven en vind het heerlijk om even een eind te rijden op weg naar mijn zakelijke afspraak. Ik denk veel na onderweg en allerlei plannetjes gaan door mijn hoofd. Op de terugweg kom ik in verschillende files terecht bij Tilburg en bij Rotterdam. Om de dag nog mooier te maken word ik in de auto gebeld en hebben we een behoorlijke inrichtings-opdracht in Wageningen weten te winnen. Top, dat kan er ook nog bij vandaag. Super ! Terwijl ik compleet stil sta in de file draai ik keihard verschillende malen ‘When de lady smiles’ van de Golden Earring en ‘Mr. Blue Sky’ van Electric Light Orchestra in mijn auto. Ik zing luid mee. Gewoon omdat ik er zin in heb en alles even mee zit vandaag. Wat de andere automobilisten er van vinden maakt vandaag even niet uit. Enige min-puntje van de dag is dat ik in file echt moet plassen en thuis is nog ver weg….. Onbeschut zoek ik de vangrail van de snelweg en glimlach naar de auto’s die aan de andere kant toeterend voorbij racen. Nee, deze dag pakt niemand mij af. Wat een Super Maandag !

Boekenweek   Brothers against cancer

 Boekenweek                                                                Brothers against Cancer !

Als ik terugblik begon de week mooi met ‘Boekenweek’ en natuurlijk een nieuw  boekenweek-geschenk om mijn verzameling boekenweek-geschenken verder uit te breiden. Ik heb er onderhand al 85 bij elkaar verzameld. Blijft een vreemde tik…… In Delft had ik een leuk gesprek met Tommy Wieringa, een schrijver die ik bewonder. Zo kabbelde de week voort met als fantastisch hoogtepunt de spinning-marathon afgelopen zaterdag voor Alpe d’HuZes, een mooi evenement. Samen met mijn broers. Voor mij : ‘Brothers Against Cancer’. Gewoon in ons eigen dorp met nog 120 andere fietsers drie uur spinnen en zweten voor het goede doel. Vooral vechten tegen kanker. Super brothers dat we dit samen doen. Super Rick, Jack en Marc. Trots op jullie. En ik houd van jullie. Ik voelde me bere-sterk met jullie naast me. Op naar ons volgende trainings-moment. En toen moest de maandag nog beginnen….

 

…...levenselixer……..

Erasmus MC   astrix obelix panoramix

Net terug uit Kaapstad. Kaap de Goede Hoop nog vers op mijn harde schijf ben ik weer helemaal terug in de realiteit van nu. Afgelopen donderdag in 10 minuten bloed af laten tappen in het Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam, een snelheids-record. Auto uit, lift in, naar de juiste afdeling, overhemd omhoog en prikken maar, auwww en snel weer terug in de auto aan het werk. Tsja, ik word er handig in…… Maar ja, de ziekenhuis- afspraken en uitslagen komen er weer aan…… Terwijl ik met mijn  eigen strijd bezig ben komen de berichten afgelopen vrijdag vol in de media over spectaculair onderzoek in het Erasmus MC, bioloog Peter de Keizer en zijn team hebben mogelijk een grote stap gezet in verjonging. Oud worden met de gezondheid van een tiener ? De bron van het eeuwige leven gevonden ? Het levenselixer ? Op weg naar een maakbare wereld ? Beschadigde cellen in ons lijf herstellen ? Het middel Proxofim gaat mogelijk de klok terug zetten qua fitheid en jeugdigheid. Heeft Panoramix, de druïde uit Astrix & Obelix dan toch gelijk ? Terwijl ik de verschillende artikelen lees denk ik terug aan een serieus gesprek met Dr. Ronald de Wit in hetzelfde Erasmus MC. Ik hoor hem nog zeggen ‘…..tsja, we fixen die ziekte van jou wel, maar dat duurt misschien nog 20 jaar, je bent gewoon te vroeg geboren……’ Heeft hij dan toch gelijk en gaat de medische wetenschap grote stappen maken de komende 20 jaar ? Nou, dokter, geef mij maar vast een slokje….. Laat mij maar even Astrix & Obelix zijn……. Wonderbaarlijk genoeg wordt het middel Pronomix ook genoemd voor behandeling tegen kanker. Kankerpatiënten lopen nu eenmaal veel schade in hun lijf op door chemo- en/of radiotherapie. Maar er is nog vele jaren van onderzoek nodig om deze spectaculaire ontdekking om te zetten in daadwerkelijke genezing…….