Berichten van 2016-05-01

Goodbye Jeroen Henneman…...

Vandaag krijg ik twee kunstverzamelaars op bezoek. Zij zijn via via geïnteresseerd in mijn schilderij ‘Zevengebergte I’ uit 1991 van Jeroen Henneman. Een origineel acrylwerk op papier. Het was één van de eerste originele kunst-werken, die ik aan kocht voor mijn kunstverzameling. Ik heb het al meer dan 20 jaar in mijn bezit en het is al jaren geleden naar de opslag verhuisd. Het is tijd dat het een andere eigenaar krijgt. De verzamelaar uit Amsterdam weet alles van de kunstenaar en hij is gedreven passioneel. Ik vind dat wel mooi. Hij wil het werk gewoon hebben.  We zijn er snel uit. Ik heb mijn investering van destijds eruit en hij is blij met een mooie deal en een mooi werk. Het klopt en het kost me verbazingwekkend ook geen moeite om afscheid te nemen. De Henneman verhuist naar Amsterdam.

VvL130730-008    Jeroen Henneman – ‘Zevengebergte I’ [ 1991 ]

De laatste weken is er ook wat geks in me veranderd. Laatst liep ik in Rotterdam door de stad met Annemieke en het verbaasde haar dat ik eigenlijk niets kocht. Ja, het is waar : ik ben gewoon niet echt meer geïnteresseerd in spullen. Het doet me niets. De fanatieke verzamelaar Fred is opeens gestopt met verzamelen. Ik merk dat er andere dingen voor in de plaats komen : een goed gesprek, even lekker eten, genieten van de mensen om me heen. Raar hoe dingen lopen en hoe je toch in korte tijd kan veranderen.

’s Middags belt Oscar H. , de Amsterdamse advocaat me op. Hij heeft gehoord dat ik ziek ben. We kennen elkaar van een gezamenlijk ‘vliegtuig-project’. Hij vindt het vervelend, maar raadt mij sterk aan om ook buiten Nederland te kijken, daar de Nederlandse gezondheidszorg toch aan banden is gelegd. Hij raadt mij aan om – i.o.m. mijn artsen hier - contact te leggen met het Memorial Sloan Kettering Cancer Institute in New York. Daar worden veel ‘trials’ gehouden, mogelijk mijn enige kans op een stuk langer leven. Ik bedank Oscar voor zijn telefoontje. Ik waardeer hem en weet dat hij enorm gevochten heeft tegen de ziekte Aids 25 jaar geleden, toen iedereen daar ook aan dood ging. Ik zet het Sloan Kettering Cancer Institute op mijn lijstje om binnenkort met prof. De Wit te bespreken.