Berichten van 2017-08-09

…...5 jaar later…....

San Francisco 2012  San Francisco 2017

In 2012…….                                     In 2017…….. 

……De naald gaat heel voorzichtig en traag mijn rechterarm in…… Nu de vakantie erop zit, kan ik gelijk weer bij de Daniel den Hoed Kliniek aan de bak. Gelijk na onze – en de specialist zijn vakantie – hebben we een nieuw PSA-moment ‘geprikt’. …..Ik kijk vol lof de prikster bij de bloed-afname aan…… ‘Jij bent goed’…., denk ik. Ik voel echt niets van de prikken en dat is weleens anders. Doe mij deze ‘prikster’ maar vaker ! We prikken voor PSA, bloedplaatje algemeen, suiker, lever en nieren. Het is routine aan het worden : naar Rotterdam-Zuid, langs het Feyenoord-stadion, snel parkeren, naar binnen, snel bloed prikken en weer weg. Binnen 15 minuten klaar ! Het is ook echt vakantie-tijd. Volgende week de uitslag………

Ik mijmer even…..en denk terug aan onze vakantie in Californië – USA met z’n drieeën. Zo gezellig. Na 5 jaar zijn we terug in San Francisco. Wij uit Amsterdam en Margot uit Toronto/Canada. Toen in 2012 was The Golden Gate Bridge helder en goed te zien, nu in 2017 was de bridge gehuld in mist.... eigenlijk zoals het hoort.....of is ons leven in 5 jaar zo enorm veranderd ? Dat zeker, maar over 5 jaar staan we er weer ! We zijn wel geschrokken van de enorme toename ‘homeless people’ op de straten van de grote steden.

Heerlijk toeren we over de Highway 1 & 101 van San Francisco naar San Diego, van Noord naar Zuid. Californië maakt me rustig. Het verkeer zoeft langzaam, er is ruimte, de Stille Oceaan klotst rustig. Ik voel me goed. Ben wel kilo’s aangekomen van o.a. The Cheesecake Factory in San Francisco & San Diego, dus sinds gisteren weer heel streng naar de sportschool. Ik wil niet teveel buikvet…..Ik zal blijven vechten tegen de Zoladex-spuiten, die me dik maken. Maar nu helpen de dagelijkse dineetjes, cola’s, hamburgers, taartjes en IPA-biertjes van de afgelopen twee weken ook even niet mee. Dus trainen maar en duimen voor een goede PSA-uitslag volgende week.