Berichten van 2018-08-03

…..Bloedmaan..…

Bloedmaan Nijmegen  Zombies

Bloedmaan in Nijmegen                                Colin Blunstone & The Zombies

Ik zag op facebook een mooie foto van de bloedmaan boven Nijmegen voorbij komen. Wij hebben hier vlakbij Delft de bloedmaan niet kunnen zien. Teveel bewolking in de lucht. Net als in het leven……… In 2022 kunnen we hem weer zien, daar teken ik dan maar voor. Martin Bril schreef ooit : ‘…..Je mist meer dan je meemaakt…..’ En zo is het.

Afgelopen zaterdagavond was ik in Zoetermeer bij een optreden van The Zombies. De band uit begin jaren zestig. De legendarische Zombies met zanger Colin Blunstone en Rod Argent in de gelederen. Hun wereld-hits ‘Time of the Season’, ‘Tell her No’ en ‘She’s not There’ kwamen allemaal voorbij. Colin Blunstone zong het nummer ‘Old and Wise’ van Alan Parsons Project en de zaal was ontroerd. Ik was ook even stil. De stem van Colin Blunstone blijft prachtig en Rod Argent is nog steeds briljant op mellotron en piano. Ik zat in een zaal met ‘jonge’ ouderen, maar de sfeer was geweldig. De band met allemaal mannen van in de zeventig. In de pauze kletste ik met een mij onbekende man. Hij zei ‘………wat mooi dat die mannen nog spelen……..’ en ‘…….je ziet ze allemaal genieten…….’. Mooi, zo’n spontaan gesprek in de pauze van een uniek concert. Maar belangrijker : het is enorm waar. Ik zie hoe ik de afgelopen maanden probeer mijn werk-leven langzaam om te bouwen naar meer tijd maken voor genieten en vooral doen wat ik echt leuk vind. Ondanks dat mijn leven eigenlijk al heel fijn is, merk ik dat het moeilijk is om je ingeslepen patronen van werk en daarbij horende verplichtingen te wijzigen. Waarschijnlijk heel menselijk, maar het is niet eenvoudig. Maar het optreden van The Zombies helpt daar weer een beetje bij.

Gisteren was ik even bij mijn oncoloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik worstel soms – ondanks mijn prostaatkanker met uitzaaiingen naar de botten – met het idee van een volgende stap in mijn ziekteproces. Hoe ongeneeslijk ziek ik ook ben, ik wil altijd weer een stap maken.  Waarschijnlijk ook heel menselijk.