Berichten van 2019-04-12

.......New York......

Hotelkamer  New York 1

We zijn net terug van onze trip naar New York, negen dagen ondergedompeld in Manhattan & Brooklyn. Veel te kort natuurlijk. Maar lang genoeg om even echt weg te zijn, de zinnen te verzetten en de gedachten te ordenen. New York geeft mij een soort vrijheid van denken. De stad, de smeltkroes, de gekte, waar ambitie en vooruitgang voorop staat. Daar hoefde ik nu eens even helemaal niets. Maar wel een militair en vol, maar super programma. Fietsen door Central Park, MoMa, Harlem, 9/11 museum, New York Knicks basketball-wedstrijd, THE MET, Brooklyn, Guggenheim, Macy’s, Chinatown, Whitney’s museum, Chelsea Market, Starbuck’s, Little Italy, Time Square, enz…..

Ik zit op de boot van ‘The Statue of Liberty’ - het vrijheidsbeeld – naar Ellis Island. Het is koud, de boottocht kort. Naast mij komen twee dames zitten uit Nederland. We kletsen wat, opeens vraagt één van de twee dames – uit het niets – aan mij : ‘……..heet u toevallig Guurink…..’. Ik kijk haar verbaasd aan, mijn brein draait op volle toeren, maar er komt geen  herkenning boven drijven. De vrouw - Joke -  is mij voor : ze vertelt dat ze mijn blog leest en dat haar man – Koos1234 – ook uitgezaaide prostaatkanker heeft. Hoe bijzonder, op de boot op de ‘Hudson-river’ in New York. Mooi dat mijn blog gelezen wordt, naast een ‘uitlaat’-klep voor mijzelf is het fijn als ik anderen kan raken of inspireren. En dat op weg naar Ellis Island, de plek waar miljoenen immigranten uit vooral Europa begin 20ste eeuw het ‘beloofde land’ Amerika in wilden komen. Tsja, zoeken wij niet allemaal het beloofde land…..ehhh…medicijn.

Met een vol programma New York doorkruisend lukte het mij niet altijd om goed mijn pillen – schema aan te houden en vooral bijna twee uur voor en twee uur na het nemen van Abiraterone niets eten viel niet mee midden in New York. Maar het is gelukt. Annemieke verraste mij bij de Chelsea Market met een ‘Blue Ribbon’ -bedeltje. Zo lief. New York was geweldig. Nu maandag kijken of de bloeddruk al verder omlaag gaat en komende week weer een PSA-check. We zijn terug in Nederland, business as usual…..