Berichten van 2019-12-13

.........Moe......

FG Prijs 2019  2    FG Prijs 2019  1

Afgelopen vrijdag 6 december mocht ik voor de eerste keer de Fred Guurink Prijs uitreiken. Een prijs – ingesteld samen met de Stichting DUOS – voor het beste uro-oncologisch proefschrift van het jaar. Een prijs voor jong talent, een prijs voor de wetenschap. Mooi dat ik dat zelf mocht doen voor een zaal vol met specialisten. De stichting DUOS – die de jury in handen heeft van de prijs – had voor de eerste keer gelijk twee prijswinnaars. Twee jonge talenten – Marlene Hekman & Kim van Kessel – wonnen de prijs voor 2019. Mooi dat er met de jeugd zoveel toekomst is voor onderzoek en nieuwe wegen tegen kanker. Voor mij hebben deze proefschriften ook laten zien dat onderzoek naar kanker nog steeds met volle vaart vooruit gaat. Gelukkig maar.

Vrijdag de dertiende was altijd een dag dat je een beetje op moest passen, maar vandaag ben ik best blij. Overigens hoef ik nergens meer echt voor op te passen….. Vandaag weer een lange dag in het ziekenhuis, in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik was echt al twee weken ontzettend moe. Honderd meter lopen en ik moest echt zitten. Afgelopen dinsdag hebben we toch maar het ziekenhuis gebeld en moest ik snel bloed prikken. Mijn HB-waarde in mijn bloed was weer onder de 5 gezakt en dat is echt te laag. Dan moet je hart flink gaan pompen om je lichaam te blijven volgen. De rode bloedlichaampjes verdwijnen toch te snel uit mijn lijf. Vandaag vroeg bloedprikken en daarna drie uur wachten op de bloedtransfusie om mijn hb-waarde weer een beetje op te pompen. Gewoon een boek mee om de tijd te ‘doden’. Gelukkig vliegt de tijd altijd snel om. In een kleine drie uur tijd extra bloed gekregen. Laten we hopen dat ik er weer energie van krijg.

Mooi dat deze week familieleden – soms lieve mensen die ver weg meeleven - lampionnen voor mij hebben georganiseerd voor de grote KWF-aktie straks op 29 december in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar word ik toch wel stil van. Zo heeft elke week – naast het gevecht tegen kanker – toch iets moois. 

KWF lampion